De revolutionaire 3D-scanner wordt nu ook toegepast in de vastgoedbranche!

Geplaatst door

Vandaag eentje in de categorie Innovaties.

Onlangs verscheen een persbericht van Zien24. Zij introduceren in dat persbericht het inmeten van woningen door middel van een 3D-scan, hetgeen de next step is voor het inmeten van gebouwen.

Volgende stap verwacht ik, zal zijn dat de graphics nog verder verbeteren, zodat je een mooie 3D-impressie van een woning kan krijgen, die getoond kan worden op de website van de makelaar en misschien op termijn de traditionele foto’s kan vervangen.

Via de volgende link zie je een video op de website van Zien24: Video uitleg 3D-scan

 

Deze toepassingen kunnen ook voor commercieel vastgoed gebruikt gaan worden.

 

Hieronder volgt de tekst van het persbericht:

“Woningpromotie leverancier ZIEN24 past sinds kort 3D-laserscanning op grote schaal toe in de vastgoedbranche. Met behulp van een speciaal ontwikkelde draagbare 3D-laserscanner kan het inmeten van vastgoed veel sneller en nauwkeuriger.

Waar de laserafstandsmeter een oude bekende is in de vastgoedbranche, is er nu een kleine revolutie gaande omtrent de 3D-laserscanner. De 3D-laserscanner gaat uit van hetzelfde principe als de laserafstandsmeter, maar is voorzien van een ronddraaiende kop. De laser hierin botst op de oppervlakte van muren, plafonds en vloeren waardoor er ongeveer 44.000 meetpunten per seconde ontstaan. Met deze meetdata kan een pointcloud gevormd worden wat een nauwkeurig 3D-beeld geeft van het pand.

De 3D-laserscanner is een SLAM-oplossing gerealiseerd door GeoSLAM, specialist in geospatial mapping technology. SLAM staat voor Simultaneous Localization and Mapping en is speciaal ontworpen voor apparaten die zich door een ruimte bewegen. De scanner maakt met behulp van sensoren een beeld van de ruimte en zijn eigen positie hierin wat constant wordt geupdate. Met de 3D-laserscanner kan dus al lopend gegevens verzameld worden wat de inmeettijd aanzienlijk verkort.

Hoewel 3D-scanning al in verschillende vakgebieden wordt toegepast, zoals engineering en infrastructuur, wordt in samenwerking met ZIEN24 voor het eerst grootschalig de 3D-scanner geïntroduceerd in de vastgoedsector. Hier vervult de 3D-scanner een belangrijke rol in het verbeteren van de huidige manier van inmeten.

De huidig gebruikte laserafstandsmeter is lastig te gebruiken in panden met schuine wanden en veel hoeken. Daarnaast is het handmatig omzetten van de data naar een schets foutgevoelig. Zo werd onlangs nog een makelaar aansprakelijk gesteld voor het verkeerd inmeten van een woning door het gerechtshof. Met de komst van de 3D-scanner kunnen makelaars een veel nauwkeuriger beeld geven van de afmetingen van de woning.

Met de uitkomsten van de 3D-scanner kunnen potentiële kopers alvast een duidelijke indruk krijgen van een vastgoedobject. “De manier waarop consumenten omgaan met vastgoed in digitale vorm kan drastisch verbeterd worden. Door te investeren in innovatieve technologie kunnen we gebruikers een betere ervaring van een ruimte geven zonder dat ze er daadwerkelijk zijn.” Karl van Duffelen, Pointcloud Specialist.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s