Ben jij ook zo Blockchain-moe??

Geplaatst door

Blockchain

Als je nu nog niet van de Blockchain hebt gehoord, dan leef je onder een steen. En dan heb je waarschijnlijk ook nog geen flauw benul hoe jouw leven de komende jaren radicaal gaat veranderen. Je kan straks niet meer functioneren zonder de blockchain. Het is eigenlijk een groot wonder hoe je al die tijd hebt kunnen leven zonder de Blockchain. En als je denkt dat dit aan jou wel voorbij zal gaan, dan ben je straks een digitale nono, ik denk dat je dan niet eens meer kan bestaan. We gaan namelijk alles in de blockchain stoppen, je ID, je huis, je auto, je OV-kaart, je klantenkaarten en waarschijnlijk gooien we ook je trouwboekje erin.

Oke oke, misschien wat zwaar aangezet (en misschien ook wel niet), maar als je alle buzz omtrent de blockchain hoort, dan leven we nu digitaal nog op het niveau van de holenmens. Gelukkig wordt straks alles veel beter.

Dan ga je naar de slijterij en krijg je ongeveer het volgende scenario:

“Goedemiddag meneer, wat kan ik voor u doen?”

“Goedemiddag, doet u mij maar een fles whiskey, een prettige single malt.

“Uitstekend meneer, mag ik uw QR-code even hebben?”

“Natuurlijk” en ik houd mijn telefoon bij de scanner, die registreert QR-code, daaraan zit mijn wallet gekoppeld met bitcoins. Het systeem registreert vliegensvlug dat ik van mijn lieve vrouw inderdaad precies genoeg bitcoins toegewezen heb gekregen, om één fles whiskey te kunnen kopen. De rest is gelabbeld voor boodschappen, wasmiddelen, huishoudelijke artikelen en andere oninteressante zooi, daar kan ik dus mooi niet aankomen. Tevens ligt in de blockchain vast waar mijn huis woont, waar de deliverybox staat en dat ik geen lid ben van de Anonieme Alcoholisten, anders was de transactie geblokt.

“Uitstekend meneer, we wachten even tot het systeem deze transactie goedkeurt, deze wordt namelijk gedistribueerd over diverse peer-to-peer netwerken en zij moeten akkoord geven. Dit duurt enkele seconden, tenzij uw schoonmoeder deze afkeurt, ik zie dat zij ook in de approvalline zit”.

Nou, daar ben je lekker mee, als zij dr bui niet heeft, krijg ik mn whiskey niet.

“Nou meneer, alles akkoord hoor, al duurde het even voor uw zorgverzekering deze transactie goedkeurde, geen idee waarom. Maar deze fles is nu aan uw account toegevoegd en zal via een drone bij u thuis bezorgd worden. En wees ervan bewust dat de blockchain registreert of u de fles terug brengt, zodat we deze lekker circulair weer in de economie kunnen terug brengen, fijne dag verder”

Dank u en tot ziens….zucht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s