Een Au Pair voor ouderen, die had ik nog niet eerder gehoord…

Geplaatst door

Vorige week was ik uitgenodigd op een filemeeting in Breukelen. Leuk concept, een bijeenkomst tijdens de files, met goede inhoud en een prima maaltijd, zodat je na 7 uur weer de auto in stapt en thuis meteen op de bank kan neerploffen.

De bijeenkomst ging over de toekomstige demografie in Nederland en alles wat daar mee verbonden is, zoals woonvormen, zorgoplossingen en het tegengaan van eenzaamheid.

Professor Jan Latten

Professor Jan Latten gaf een toelichting op deze ontwikkelingen en nadien was er een discussie georganiseerd onder de aanwezigen. Een inhoudelijk verslag van deze bijeenkomst vind je hier: Verslag filemeeting

Een opvallende gedachte is of een “au pair voor ouderen” een trend kan worden. Momenteel lopen er pilots met robots om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, maar misschien is een au pair wel een goed alternatief. Dergelijke samenlevingsvormen zie je overigens al veel in landen zoals Brazilië, waarbij ouderen die zich dat kunnen veroorloven een jongere, inwonende “vriendin” hebben die ze helpt met eigenlijk alles.

Een idee is om dit uit te voeren met mensen uit het buitenland, wat dan wel leidt tot arbeidsmigratie. Maar de vraag is of we sowieso niet ontkomen aan verdergaande arbeidsmigratie in allerlei sectoren vanwege de vergrijzing.

In Nederland is dit idee ook al eens eerder geopperd, zie bijgaande link: Au pair voor ouderen

Oudere met au pair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s